sábado, 15 de diciembre de 2007

Pas 9 - Valoració

Doncs bé, aquest és l'últim apartat de l'exercici valorar les eines tractades al llarg de tota la pràctica.

A continuació esmentaré la meva opinió punt per punt de la pràctica:
  • Pas 1 --> Un blog és un espai molt dinàmic i pràctic, fet que en facilita la comprensió al lector. Crec que pot ser una eina de gran utilitat per una biblioteca de poques dimensions (de poblacions petites, per exemple) en la qual podem tenir informats als nostres usuaris de les activitats mensuals, les noves adquisicions de la biblioteca, etc. En el cas d'una biblioteca gran (provincial, ciutat...) no serà tan pràctic, ja que la renovació d'actes que es realitzen en una bibioteca és molt gran.
  • Pas 2 --> L'eina "Flickr" és molt interessant, m'agrada principalment l'edició de fotos. El fet de poder penjar fotografies i compartir-les amb altre gent em recorda una mica, al que ofereix el "myspace" malgrat que aquest últim no ofereix ni la meitat de coses. Si analitzem l'utilitat d'aquesta web per un entorn de biblioteca... ho trobo interessant per a tenir com una espècia de memòria de la biblioteca, mitjançant fotografies.
  • Pas 3 -->
  • Pas 4 --> L'eina "Del.icio.us" ens permet trobar informació del nostre interès mitjançant enllaços que altres usuaris han aportat (de la mateixa manera que jo). Ara bé, la manera de presentar els resultats i els títols que dónen nom a l'enllaç no són del tot aclaradors. En un entorn de biblio, se'n podria fer ús a nivell de treballadors, de manera que tinguessin enllaçades informacions interessants del seu àmbit professional.
  • Pas 5 --> El "Youtube" juntament amb el blog, és segurament l'eina que més es domina entre els joves actuals. El youtube hi trobem tot tipus de videos, desde videoclips musicals, a fragments de pel·lícules, a videos particulars, etc. A la biblioteca podria ser d'interés pels usuaris que, a través de videos de la biblioteca, els pot ser d'interès veure alguna grabació de la biblioteca, malgrat que no crec que sigui l'eina més adequada per aquesta finalitat.
  • Pas 6 --> "Google Maps" és útil, com un estil callejero, i el fet de que nosaltres poguem elaborar el nostre mapa ens permetrà que el podrem adjuntar a la pàgina web de la nostre biblioteca, per exemple.
  • Pas 7 --> "Google Docs" és una eina que no coneixia i l'he troba d'interès. El fet de no dependre dels diferents Microsoft's, ens permet treballar de manera més ràpid i a una velocitat més còmode, ja que el processador podrà treballar mès pausadament. En una biblioteca de caire petit (poble, districte de pocs habitants, bibliobusos...) és interessant la manera que ofereix de treball en equip, sense la necessitat d'estar pendent del correu, de la web de la biblioteca, entre d'altres.
  • Pas 8 --> "LibraryThing" m'ha agradat molt! No coneixia aquest recurs, ni molt menys en català, crec que és una bona idea, a més d'un possible contacte amb alstres usuaris del recurs que tenen els mateixos gustos literaris que els teus propis. En una biblioteca, normalment, farem ús d'un catàleg col·lectiu, fet que ens permetrà tenir més ben estructurada la informació bibliogràfica de la nostre documentació. Ara bé, a nivell particular, per gestionar la petita biblioteca pròpia de casa, és un bon recurs.
  • Pas 9 --> Espero haver-me explicat amb prou claretat, per tal de manifestar les meves experiències enfront a l'elaboració d'aquesta pràctica.

Fins aquí la pràctica. Vagi bé!

No hay comentarios: